David Reynaud Cornas Rebelle 2021
David Reynaud Cornas Rebelle 2021
100% Syrah van wijnstokken ouder dan 60 jaar. De wijngaard ligt op een helling met een zuid- tot zuidoostelijke blootstelling, op een hoogte van 250 meter. Minder dan 100 hectare in productie, met een gemiddelde productie van 2.000 hectoliter. Cornas is een wijn voor fijnproevers! Rijping vindt plaats in eikenhouten vaten. Traditionele vinificatie in ruwe betonnen cuves. De maceratie duurt 28 tot 32 dagen, met pigeage (onderdompelen van de schillen) en persing met een verticale pers onder lage druk. De wijn rijpt 24 maanden, waarvan 12 maanden in oude eiken vaten, gevolgd door 12 maanden in betonnen ei-vormige cuves.
100% Syrah from vines over 60 years old. The vineyard is situated on slopes with a south to southeast exposure at an altitude of 250 meters. Less than 100 hectares are under production, yielding an average of 2,000 hectoliters. Cornas is a wine for connoisseurs! The wine is aged in oak barrels. Traditional vinification takes place in raw concrete tanks. Maceration lasts 28 to 32 days, with pigeage (submerging the grape skins) and pressing using a vertical press under low pressure. The wine is aged for 24 months, including 12 months in old oak barrels followed by 12 months in concrete egg-shaped tanks.
Het domein Les Bruyères in Crozes Hermitage beslaat 27 hectare met Syrah als hoofddruif, aangeplant op klei-kalksteen terrassen met kiezels. Naast Syrah worden ook Persan, Merlot, Marsanne, Roussanne, Mondeuse blanche, Viognier en Grenache verbouwd. Onder leiding van David Reynaud sinds 2000 produceert het biologisch en biodynamisch gecertificeerde landgoed wijnen met respect voor de natuur, gebruikmakend van traditionele, handmatige technieken en zwaartekracht in de kelder.