David Reynaud Crozes-Hermitage Les Croix Vieilles Vignes 2020
David Reynaud Crozes-Hermitage Les Croix Vieilles Vignes 2020
100% Syrah van wijnstokken ouder dan 60 jaar. Traditionele vinificatie in ruwe betonnen cuves. De maceratie duurt 28 tot 32 dagen, met pigeage (onderdompelen van de schilletjes) en persing met een verticale pers onder lage druk. De rijping bedraagt 18 maanden: eerst 12 maanden in oude eiken vaten, gevolgd door 6 maanden in betonnen cuves. Donkerpaars, rijp donker fruit, tabak, florale tonen, kruiden en wat zwarte olijven. Breed en vol in de mond met braambes, kriek en kruiden en een lange zalvende afdronk.
100% Syrah from vines over 60 years old. Traditional vinification in raw concrete tanks. Maceration lasts 28 to 32 days, with pigeage (submerging the grape skins) and pressing using a vertical press under low pressure. The wine is aged for 18 months: first 12 months in old oak barrels, followed by 6 months in concrete tanks. Deep purple in color, it reveals ripe dark fruit, tobacco, floral notes, spices, and a touch of black olives. Broad and full on the palate, with blackberry, cherry, and spices, leading to a long, velvety finish.
Het domein Les Bruyères in Crozes Hermitage beslaat 27 hectare met Syrah als hoofddruif, aangeplant op klei-kalksteen terrassen met kiezels. Naast Syrah worden ook Persan, Merlot, Marsanne, Roussanne, Mondeuse blanche, Viognier en Grenache verbouwd. Onder leiding van David Reynaud sinds 2000 produceert het biologisch en biodynamisch gecertificeerde landgoed wijnen met respect voor de natuur, gebruikmakend van traditionele, handmatige technieken en zwaartekracht in de kelder.