Château des Bachelards Petite Fleur 2017

00650
€22,15
In stock
1
Product Details

Begin 2014 kocht Comtesse Alexandra de Vazeilles het Château des Bachelards in Fleurie, één van de oudste en mooiste bezittingen van de Beaujolais met zeer oude stokken op pure graniet. Ze investeerde onmiddellijk in het beste materiaal voor wijngaard en kelder en liet zich omringen door de besten in hun vakgebied. Naast pépiniérist Lilian Bérillon en bodemkundige Claude Bourguignon, wordt ze voor vinificatie begeleidt door niemand minder dan Stéphane Derenoncourt. En de resultaten zijn er al vanaf het eerste jaar: met de 2014 scoren haar wijnen al bijzonder goed en met 2015 en 2016 wordt dit domein door de internationale pers reeds tot de top van de regio gerekend, wat toch wel spectaculair mag genoemd worden!

Josh Reynolds in Vinous:Based on the powerful yet graceful and balanced 2015s and equally fine but unfinished 2016s that Mme. de Vazeilles showed me when I visited in October I’d place this estate among the top Beaujolais producers today.

Deze I.G.P. Comtés Rhodaniens is van 100% Gamay van 50 tot 80 jarige stokken aan 10.000st/ha in AOP Fleurie. De wijngaarden worden biodynamisch bewerkt en geven amper 20hl/ha. Na een manuele pluk worden de druiven volledig ontrist en vergisten met natuurgist in betonnen cuves gedurende drie weken, waarna de wijn nog 8 maanden rijpt op stalen cuves. Dat geeft wijn met een fijn en fris aroma van rood fruit met een vleugje peper en wat florale toetsen, halfvol en fruitig in de mond met licht pittiger finale. Kan jong gedronken worden, maar bewaart zeker nog een flink aantal jaren. En slechts 12,78% alcohol!

Save this product for later