Domaine Changarnier Monthelie 1°cru Champs Fulliot 2019

00834
€50,20
In stock
1
Product Details

Antoine en Claude Changarnier erfden dit eeuwenoude domein in 2004 en ze engageerden Fabrice Groussin als regisseur. De ambitie is groot en onmiddellijk werd begonnen met de kwalitatieve heropbouw van kelder en wijngaarden. Het domein bezit een kleine 5ha wijngaarden in vooral Monthelie met enkele percelen in Auxey-Duresses, Meursault en Pommard. Het domein is bio gecertificeerd, alle wijnen rijpen 12 maanden op houten vaten, waarvan 15 à 20% nieuwe, en nog enkele maanden op cuve. Voor de botteling worden de wijnen niet geklaard en amper gefilterd. De wijnen kregen recent al erg mooie beoordelingen in Bourgogne Aujourd’hui en dit jaar ook topscores in Wine Enthousiast.
Wij vonden de wijnen zeer expressief, altijd mooi gedefinieerd en met die zinderende energie waar we steeds naar op zoek zijn.

Dit is wellicht de beste premier cru van Monthelie en ligt in het verlengde van Volnay Clos des Chênes. Slechts een dunne laag rode klei op de kalkrots en de wijn wordt voor 20% opgevoed in een amfoor van Toscaanse klei. Dat geeft een zeer genuanceerde, energieke, finesserijke wijn die je gerust mag vergelijken met de wijnen uit Volnay.

Bourgogne Aujourd’hui: “Élevé à 20% en jarre, ce premier cru révèle une robe intense, des arômes précis de fruits rouges et noirs. Le vin est encore fermé, mais dense, frais, équilibré, prometteur.”

Inside Burgundy: “This is an impressive domaine which is continuing to invest so as to improve further. They are adding further vineyards in Monthelie and Pommard, with additional winery and cellar space. They have been certified organic since 2019 with some biodynamic practices in place.

Save this product for later