La Vedetta Swanti red table wine 2022

01139
€18,95
In stock
1
Product Details

La Vedetta is een kleine biologische wijnmakerij, 3,5 hectare (10.000 flessen)! MARCO VIGLINO & SWANTJE RAUSCH hun avontuur begon in 2016 toen ze terugkwamen naar Italië (vanuit Duitsland) om de wijntraditie van Marco’s familie voort te zetten in Barbaresco! Ze hebben La Vedetta snel veranderd in een opvallende wijnmakerij! Ze produceren Langhe Nebbiolo, Barbera d’Asti (Sarasino en Superiore), Barbaresco & Barbaresco Ca Grossa, Vini Rosso Swanti en Freisa d’Asti! Allemaal heel uitstekend!.
Dit domein is lokaal in de Langhe een toffe hype onder de Nebbiolo Geeks.

“We hebben het geluk in een gebied te wonen dat alles al heeft: schoonheid, goedheid, een roeping voor uitmuntendheid. Maar we willen het met nieuwe ogen ervaren , die nooit moe worden van observeren, begrijpen, onderzoeken: een waakzaam oog voor traditie, een onvermoeibare aanleg voor creativiteit. Mijn verhaal is dat van een comeback . Klassieke studies, diploma Economie en stage in het buitenland, waar ik voor enkele multinationals werkte. Ondertussen veranderden mijn heuvels. Van een provincieplaats tot het centrum van de wereld: terwijl wijn en truffels mensen van overal aantrokken, werd het landschap van de Langhe erkend als UNESCO-werelderfgoed.
In Duitsland ontmoette ik Swantje, mijn partner, en met haar begon ik mijn terugkeer te plannen. Ik wilde de plekken uit mijn kindertijd herontdekken door middel van het project dat me het meeste plezier zou hebben gegeven : de familiewijngaarden herstellen en er een goed gebruik van maken.
In 2016 heb ik mijn baan opgezegd en heb ik me koortsachtig in de wijngaard gestort . Ik begon te studeren, te experimenteren. Met de hulp van mijn oom Michele , die deze landen altijd heeft gekend, en de oenoloog Piero Ballario , creëerden we een wijn die sprak over mijn wortels, over mijn liefde voor de Langhe, over de eenvoudige complexiteit van deze plaatsen.”

OPGELET: pas verkrijgbaar vanaf juni 2023.

Save this product for later